Kā apgriezt ķiršu koku

Ķiršu koki lieliski papildina dārzu ar pavasara ziedu pārpilnību un košām dzeltenām un oranžām rudens lapotnēm. Standarta ķirši izaugs par maziem kokiem ar bieziem zariem un blīvu lapotni.

Bet, lai jūsu koki katru gadu nestu pilnu ķiršu ražu, ir jāveic ikgadēja atzarošana. Neatkarīgi no tā, vai esat iestādījis tikai dažus kokus vai veselu birzi, tālāk ir norādīts, kas jums jāzina, lai viegli un efektīvi apgrieztu ķiršu kokus, lai bagātīgu ražu varētu novākt vairākus gadus.

Kāpēc apgriezt ķiršu kokus?

Lai gan jums nav jāapgriež ķiršu koki obligāti, tas tomēr sniedz vairākas priekšrocības augļu ražai. Kā minēts, ķiršu koki var sasniegt lielus augstumus, un ikgadēja atzarošana palēnina koka izplešanos uz augšu, padarot daudz vieglāk novākt augļu ražu.

Vēl viens ieguvums ir tas, ka regulāra atzarošana atver koku lapotni, lai nodrošinātu lielāku gaisa plūsmu un gaismas iekļūšanu. Bet vairāk gaismas un gaisa plūsmas nodrošina iespēju apputeksnētājiem piekļūt kokam. Likumsakarīgi, tas palielina ražas apmēru.

Kad apgriezt ķiršu kokus

Labākais laiks ķiršu koku apgriešanai ir ziemas beigās, pirms pavasarī ir uzplaukušas lapas. Neaktīvā stāvoklī ir redzama visa koka forma un struktūra, un visus nolauztos vai sakrustotos zarus var viegli identificēt.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment